Meet the Vakkers - Laura

Waarom ben je ooit begonnen met Jobhunting?

“Als kind had ik altijd een romantisch beeld bij een uitzendbureau, want hoe leuk zou het zijn als ik kan werken met mensen en ze ook nog blij kan maken met een baan. Ik dacht wel ook altijd dat je daarvoor heel hard gestudeerd zou moeten hebben en dat was voor mij niet weggelegd. Toch had ik altijd wel zo’n droom. Ik heb een tijdje bij mijn ouders in het bedrijf gewerkt en daarna ben ik vrij snel bij andere bedrijven gaan werken. Toen ik een vacature zag bij een uitzendbureau, waar ervaring geen must was, heb ik meteen gesolliciteerd. Ik heb er een tijd gewerkt, ervaring opgedaan, maar het was een heel groot bedrijf en daar voelde ik me niet echt thuis. Vervolgens ben ik als ZZP’er bij een kleiner uitzendbureau begonnen en kwam ik erachter dat het niet zo ingewikkeld was om het zelf te doen. Toen dacht ik ‘dat kan ik zelf ook’! Ik zag het echt niet zitten om voor een baas te blijven werken, want vrijheid is één van mijn kernwaarden. Ik wilde het niet alleen ondernemen, maar met iemand die dezelfde visie op het leven en ondernemen heeft als dat ik heb. Ik heb Jelle toen wel echt 100x gevraagd om samen met mij een uitzendbureau te starten, ik wist zeker dat we er een succes van konden maken”.

Zijn er ook dingen waarvan jij dacht dat je beter kunt dan andere uitzendbureaus?

‘’Ja. Wat ik heel erg moeilijk vind, is dat heel veel uitzendbureaus zeggen dat ze persoonlijk zijn. Wat ik merkte als jonge meid, als ik naar een uitzendbureau ging om werk te zoeken, was dat ik één van de velen was en dus ik kon me niet echt presenteren. Er werd alleen naar mijn cv gekeken en niet naar mijn kwaliteiten en wie ik was als mens. Dat wilde ik juist wel. Dat wil ik voor zowel de mensen die hier werken, maar ook voor de ons team van uitzendkrachten. Het gaat natuurlijk niet altijd en overal, maar ik denk wel dat wij dat hele traject ook écht begeleiden van A-Z. Als werkgever wilde ik datgene wat ik belangrijk vond als werknemer ook creëren voor mijn collega’s. Het grootste verschil met anderen, is dat ze hier een bepaalde eigen regie hebben, dat ze zelf (redelijk) mogen invullen hoe hun dag uitziet. Dat we bepaalde normen en waarden hebben, maar daarbuiten hebben ze echt een heel breed vlak hoe ze zelf taken mogen invullen. Door iedereen in hun kracht te zetten, niet gebaseerd op wat ze wel of niet geleerd hebben, maar wie ze zijn als mens. Hierdoor denk ik dat we heel veel onderscheid kunnen maken, waardoor een uitzendkracht of klant ook een ander gevoel krijgt dan het volgen van protocolletjes.’’

Wat motiveert jou?

‘’Wat ik heel mooi vind is om de ontwikkeling te zien van mensen, ik geef heel graag. Daar bedoel ik niet alleen geld mee, maar gewoon in een stukje persoonlijke ontwikkeling, dat komt er bij mij altijd wel bij, om zo de mogelijkheid te bieden aan een ander om een mooi eigen leven in te richten.  Ik vind het gewoon echt heel leuk om de groei van iemand te zien en dat ik daar een onderdeel van mag zijn. Dat heb ik in alles: bij mijn vrienden, bij mijn familie, hier… Die betrokkenheid, echt met elkaar zijn en de verbinding die je dan hebt met de mensen, dat motiveert mij ook echt.’’

Wat heb je al jaren willen doen, maar is nog steeds niet gebeurd?

‘’Ik denk dat ik nu ook heel veel  doe wat in me opkomt en ik niet zo snel iets niet doe wat ik écht graag zou willen. Ik wil graag alleen een paar dagen weggaan en dus echt alleen, om dan te ontdekken waar ik tegenaan loop. Ik wil altijd heel graag met mensen zijn, dus dat is nog steeds niet gebeurd. Dat vind ik ook heel eng meteen trouwens. Misschien wil ik ook wel eens een reis maken zonder iets te plannen, om te kijken waar ik uit kom. Dat zou ik wel graag willen doen.’’

Als je niet hier zou wonen, in welk land zou je het liefst stranden?

‘’De vraag is natuurlijk tweedelig: Ga ik daar dan alleen heen of met mijn partner of mag ik dan kiezen dat iedereen met mij meegaat. Mocht iedereen met me meegaan, dan zou ik misschien in Afrika willen leven. Ik ben al in heel veel delen van Afrika geweest, dat heeft iets heel speciaals. Als ik alleen met Sven ben, dan wil ik gewoon naar een Mediterraans land aan zee. Zee vind ik geweldig. Dus aan zee met een tuin met groenten en fruit erin en een bootje, onder de Mediterraanse zon. Dan maakt het me verder niet zoveel uit Spanje, Italië of Kroatië.’’

Welke uitspraak zegt alles over jou?

‘’Dat weet ik niet, want ik heb verschillende uitspraken. Ik doe vooral, dus gewoon: ‘doen en ervaren’. Zien waar je tegenaan loopt en het dan oplossen i.p.v. vooraf alles uit te sluiten. Ook ‘lief voor de ander zijn’ zou een typerende uitspraak zijn.’’

Welke doelstelling wil je dit jaar bereiken?

‘’Ik wil heel graag hiernaast iets van een project gaan doen, dat wel met Jobhunting te maken heeft, maar niet zozeer hetgeen wat wij op de werkvloer doen. We zijn bezig met dingen los te laten, vooral Jelle en ik, dus daar iets meer afstand in doen. Dat is echt een doelstelling. Wat voor mij ook echt een doel is, en dat is voor Jobhunting op de lange termijn, is dat ik graag het uitzendbureau wil zijn met het laagste verloop van medewerkers en uitzendkrachten. Elk bedrijf moet winst draaien, dus veel omzet draaien, is heel makkelijk om te zeggen als doel, maar dat vind ik niet zo interessant. Belangrijker vind ik het dat we een groot doel hebben en dat is laag in verloop van de medewerkers zitten, maar ook ziekteverzuim laag houden en tevredenheid creëren.’’

Als je met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, wie zou dat zijn?

“Ik vind het wel een goede vraag, hier heb ik nog nooit over nagedacht. Ik vind wel, als ik zou ruilen, dan is het maar voor een maand. Ik vind mijn leven zo leuk ik hou ervan zoals het is en alles wat niet fijn is, maakt mij niet zoveel uit. Dat hoort bij het leven, dus ik zou nooit voor altijd willen ruilen. Ik zou wel even een inkijkje willen nemen bij iemand die wat meer bezig is met de persoonlijke ontwikkeling van mensen, dus dat is Joe Dispenza bijvoorbeeld.’’

Wat is je leukste bedrijfsfeest of teamuitje ooit geweest?

‘’Ik heb er dan drie want ik kan niet kiezen. We zijn een keer met het team naar Brighton geweest in Engeland. Dat was echt superleuk door die Engelse cultuur: de bars, de muziek en bandjes enzo, de zee was in de buurt. Ja, dat was echt heel leuk! Ook zijn we een keer naar Amsterdam gegaan en toen hadden we een housefeestje aan zee, dat was echt super! Wat ook écht ontzettend leuk was, is de boottocht die we hebben gedaan in Roermond. Toen zijn we in de middag naar de boot gegaan en daar hebben we gebarbecued, er was muziek en een hele losse sfeer. Daar hebben we ons echt kapot gelachen. Dus drie die echt allemaal verschillende aspecten hebben.’’

Meer blogposts

Meet the Vakkers - Boris

''Mij motiveert denk ik vooral de successen als je op werkgebied kijkt, dus de successen die we met het team behalen. Dat we steeds meer, meer, meer willen en dat het uiteindelijk ook lukt.''

Lees meer

Hi werkgever! Check waarom jij wil samenwerken met Jobhunting

Het vinden van geschikt personeel voor je bedrijf kan lastig zijn. Daarbij is de werving en selectie van nieuw personeel een tijdsintensief proces. Jobhunting kan deze taak van je overnemen. Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke voordelen samenwerken met Jobhunting voor jou kan opleveren!

Lees meer