Meet the Vakkers - Jelle

Waarom ben je begonnen met Jobhunting?

‘’Eigenlijk door Laura, zij werkte als ZZP’er in de uitzendbranche. Wij hebben samengewerkt bij een ander uitzendbureau en zij bleef vragen om samen een uitzendbureau op te starten. In eerste instantie had ik mijn twijfels omdat ik dacht dat is eigenlijk niet zo mijn ding. Daarom dacht ik laat maar zitten. Nadat Laura me nog een aantal keer gevraagd had, ben ik uiteindelijk toch overstag gegaan om samen te gaan zitten. Toen hebben we letterlijk per persoon 300 euro bij elkaar gelegd, 2 oude laptopjes en visitekaartjes gekocht en zo is eigenlijk het verhaal van Jobhunting begonnen.’’

En heb je ook altijd de ambitie gehad van om iets te ondernemen/op jezelf te beginnen?

‘’Ondernemen altijd, ja. Ik ben begonnen met mijn eigen horecabedrijf: een hotel + restaurant, daarna ben ik de kamerverhuur ingegaan. Dus ik ben altijd wel bezig geweest met ondernemen.’’

Wat motiveert jou?

‘’Ik vind het leuk om een bepaalde verantwoordelijkheid te voelen, ook voor anderen. En uiteindelijk werk je in een bedrijf altijd samen en nooit alleen. Die verantwoordelijkheid die je daarbij meedraagt voor de mensen, is voor mij altijd wel een drive om alles in de gaten te houden en iets extra’s te doen. Dus echt dat ‘samen-doen’ vind ik heel belangrijk.’’

Dus tevreden personeel motiveert jou?

‘’Ja! Dat zij zich nooit druk hoeven te maken of hun salaris wel op tijd binnen is. We zijn nu met acht medewerkers op kantoor en dan voel ik toch een bepaalde verantwoordelijkheid, ook voor acht gezinnen en dat motiveert mij.’’

Wat is je grootste blunder op de werkvloer geweest? / Wat is de grootste les die jij hebt geleerd in het werkveld?

‘’Waar ik wel heel veel van geleerd heb, zijn gladde praatjes van mensen en dat heeft ons ook wel altijd met twee benen op de grond gehouden. We hebben een backoffice gehad en dat waren van die gladde jongens die hele mooie praatjes hadden, het zag er allemaal heel fantastisch uit. Van de ene op de andere dag zijn ze failliet gegaan en ze laten je daardoor met een hele hoop geregel en misgelopen geld zitten dat je nooit meer gaat krijgen. Ellende en gedoe! Dus dat is in mijn ogen wel de grootste les geweest, dat ik me daarin heb laten meeslepen.’’

Welke uitspraak zegt alles over jou?

‘’Ik denk dat ‘delen is vermenigvuldigen’ wel bij mij past. Ik ben niet iemand die hebberig is of meer wil. Nee, ik denk als je deelt, dan kun je vermenigvuldigen. Als iedereen de neus dezelfde kant op heeft, dan kun je veel bereiken.’’

Wat is je leukste bedrijfsfeest of teamuitje ooit geweest?

‘’Er zijn er wel meerdere. We hebben een keertje een kerstborrel gehouden op het oude kantoor in Kerkrade en dat was gewoon zo’n waanzinnig leuk feestje! Superdruk, heel veel klanten, heel veel medewerkers, relaties en ook heel veel vrienden. Dat was echt een topfeestje! Maar als ik dat echt op moet noemen… Ik kan me eigenlijk geen feestje of uitje bedenken die niet leuk was. We zijn bijvoorbeeld een keer een paar dagen naar Engeland geweest en dat was geweldig. Ook zijn we al een paar keer naar Amsterdam geweest en dat was ook echt superleuk. Het is altijd heel gezellig en dan is het ook echt even geen werk, maar verstand op 0. Gezellig lachen, plezier maken, lekker dansen en het samen gezellig hebben.’’

Wat onderscheidt jou van de rest?

‘’Ik heb totaal geen 9-5 mentaliteit. Ik ben altijd heel erg behulpzaam en ik vind het ook echt leuk om anderen te helpen, bijvoorbeeld de Italianen van JobIT. Als ik in de weekenden of ‘s avonds gebeld word door een medewerker dan is het mij zelden te veel en dan los ik het even op of rijd ik erheen. Je kunt je natuurlijk ook wel voorstellen dat als een Italiaan hier alleen is en 40 uur per week werkt, dat er dan wel eens iets is dat na het werk geregeld moet worden. Voor mij komt dit wekelijks voor en dat vind ik niet erg. Als je net verhuisd bent naar een ander land weet je niks op het begin. Daarom is goede begeleiding zo belangrijk en moet je vaak een stap extra zetten om alles goed te laten verlopen. Dus daarin vind ik mezelf wel onderscheidend denk ik.’’

Waar kunnen we je het hardst mee aan het lachen maken?

‘’Ik kan er gewoon van genieten als andere mensen genieten. Als ik zie dat mensen blij zijn op hun werkplek, dan vind ik een heel dom grapje vaak al heel grappig. En als ik iemand heel ongelukkig zie zitten en dan wil ik diegene weer vrolijk krijgen of een luisterend ook bieden. Het is meer het geheel.’’

Welke karaktereigenschap zou je het liefst aan iedereen willen geven?

‘’Verantwoordelijkheid voelen voor elkaar. Ik denk dat veel mensen dat ook wel hebben, maar ik vind dat echt zo belangrijk. Ik voel me vaak verantwoordelijk voor anderen en als anderen dat ook voor jou hebben dan is dat wel heel fijn.’’

Meer blogposts

Meet the Vakkers - Boris

''Mij motiveert denk ik vooral de successen als je op werkgebied kijkt, dus de successen die we met het team behalen. Dat we steeds meer, meer, meer willen en dat het uiteindelijk ook lukt.''

Lees meer

Hi werkgever! Check waarom jij wil samenwerken met Jobhunting

Het vinden van geschikt personeel voor je bedrijf kan lastig zijn. Daarbij is de werving en selectie van nieuw personeel een tijdsintensief proces. Jobhunting kan deze taak van je overnemen. Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke voordelen samenwerken met Jobhunting voor jou kan opleveren!

Lees meer