Meet the vakkers - Bryan

Wat onderscheidt jou van de rest? “Mijn eeuwige gezeur en gedram om ook de kleinste details kloppend te hebben. Om nog voordat er iets überhaupt geregeld is al na te denken over de volgende stap of andere invalshoek. Vragen blijven stellen om precies te weten hoe en wat. Vervelend voor de mensen om me heen, maar ik denk wel dat het ervoor zorgt dat we zo allemaal scherp blijven. Voor de rest ben ik niet zo heel bijzonder!”

Wat is je grootste blunder op de werkvloer geweest? “Pfoeh, mag ik er maar eentje noemen? Over het algemeen maak ik iedere dag fouten, maar daar leer ik dan ook van. Bijvoorbeeld medewerkers naar het verkeerde adres gestuurd, klanten met elkaar verwisseld, kilometervergoeding van 4000 km (ipv40 km) voor 1 week ingeboekt bij een medewerker. Verder heb ik niet echt een hele grote blunder gemaakt denk ik. Wellicht komt die nog!”

Welke doelstelling wil je bereiken? “Dat we met een mooi team kunnen blijven werken en Jobhunting kunnen laten groeien naar een solide bedrijf.”

Denk je dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigengeluk, of is het voorbestemd? “Er kan niemand anders dan jijzelf zorgen voor je geluk (of ongeluk). In mijn optiekzijn mensen niet per se gelukkig of ongelukkig, het enige wat ze laten blijken is hun reactie op bepaalde zaken, ontwikkelingen of gebeurtenissen. Daarnaast is geluk ook redelijk overrated, stel je nu eens voor dat je ALTIJD gelukkig zou zijn, hoe saai is dat dan!”

Vind je het belangrijker om te overtuigingen of om kennis te ontwikkelen? “In mijngeval probeer ik altijd te overtuigen op basis van kennis. Ik ben een pokerspeler die niet bluft, maar door middel van kansberekening probeert de pot te winnen. Dus ik kies voor kennis ontwikkelen. Voor mij is dit sowieso de basis om mezelf te overtuigen om dingen te doen, te leren en te ontwikkelen.”

Zou je de woordvoerder en aanvoerder willen zijn in het meest beroerde team of liever op de achtergrond in het best presterende team? “Dat ligt aan de situatie. Over het algemeen denk ik dat ik graag woordvoerder/aanvoerder van het meest beroerde team zou kiezen. Puur en alleen omdat het dan niet saai wordt en dat je invloed kan hebben op mensen of bepaalde situaties. Al is het soms ook wel lekker om aan te haken bij een goed geoliede machine. Een keer wat in de luwte meehobbelen zonder verwachtingen. Lastige vraag dit!”

Ben je het meest trots op wie je bent of op wat je hebt bereikt? “Ik zoek nog steeds naar wie ik wil zijn. Uiteindelijk zal daar uitvloeien wat ik ga bereiken. Andersom lijkt mij dit heel lastig.”

Wie zie jij als voorbeeld? “Ik haalveel inspiratie uit elementen van mensen. Ik oordeel nogal snel en vind altijd wel positieve, maar ook (voor mij) negatieve punten. Daar probeer je dan van te leren. Zo kan ik iemand op zakelijk gebied geweldig vinden, maar qua persoonlijkheid juist recht tegenover diegene staan. Of juist andersom. Ik haal dus uit heel veel mensen wel inspiratie.”

Welke uitspraak zegt alles over jou? “What’s the alternative? Deze quote heb ik ook op mijn pols laten tatoeëren. Een vriend van me hield me deze quote ooit voor. Sindsdien kan ik dit echt bijna overal oplos laten. Zoals ik in het antwoord van de eerste vraag al omschreef, ik blijf heel vaak doorvragen om dingen te weten te komen. Ik benader ook zaken juist vanuit een andere invalshoek tijdens gesprekken. Alleen maar om te weten te komen wat iemand beweegt, hoe iemand denkt en bedenken dat dingen ook anders kunnen. Bloedirritant, maar nooit met slechte bedoelingen.”

Wat is je leukste bedrijfsfeest of teamuitje ooit geweest? “Teamuitje naar Amsterdam in 2021. Hier hebben we echt een paar geweldige dagen gehad. Met leuke feestjes en hilarische momenten (Jelle al zingend op een tafel, Nick en ik liggend in de struiken).”

Welke eigenschappen zoek je in je collega’s? “Vertrouwen, openheid en humor. Bij ons is een grote mate van zelfstandigheid nodig, dus je moet elkaar kunnen vertrouwen. Daarnaast vind ik het wel fijn om alles te kunnen bespreken, zowel zakelijk als privé. Ik denk dat mijn collega’s echt heel veel van mij weten, maar andersom ook. Natuurlijk moet er ook met elkaar gelachen worden. Het is daarnaast trouwens ook nog wel fijn als iemand waarde kan toevoegen aan het bedrijf, maar dat kunnen we iemand natuurlijk ook nog leren he!”

Wat vind jij de meest ideale leeftijd? “Sinds wanneer is er een ideale leeftijd? Is dit niet volledig inherent aan de situatie of de levensfase waar je in zit? Toen ik 16 was wilde ik 20 zijn, toen ik 20 was, wilde ik 25 zijn en nu ik 33 ben zou ik wel weer 22 willen zijn”

Als je met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, wie zou dat zijn? “Met mijn dochter Mae. Misschien zou ik dan bewust doorkrijgen waar zij in haar nog onbezorgde leventje behoefte aan heeft en hoe ik dat voor haar nog mooier kan maken. Zoals hierboven beschreven probeer ik heel veel op kennis te doen. Het enige waar ik echt geen grip op kan krijgen zijn de gedachtegangen, gevoelens en uitingen van een meisje van anderhalf. Waar wordt zij nu echt gelukkig van? Wat heeft ze nodig? Hoe kan ik haar troosten? Wat kan ik haar leren? Allemaal vragen die volledig vanzelf beantwoord gaan worden de komende jaren, al zou ik dat nu wel een beetje willen versnellen. Puur en alleen om haar te kunnenbieden wat ze nodig heeft.”

Meer blogposts

Meet the Vakkers - Boris

''Mij motiveert denk ik vooral de successen als je op werkgebied kijkt, dus de successen die we met het team behalen. Dat we steeds meer, meer, meer willen en dat het uiteindelijk ook lukt.''

Lees meer

Hi werkgever! Check waarom jij wil samenwerken met Jobhunting

Het vinden van geschikt personeel voor je bedrijf kan lastig zijn. Daarbij is de werving en selectie van nieuw personeel een tijdsintensief proces. Jobhunting kan deze taak van je overnemen. Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke voordelen samenwerken met Jobhunting voor jou kan opleveren!

Lees meer

Meet the Vakkers - Mike

"Ik heb een apart gevoel voor humor, ik lach graag. Ik vertel ook een heleboel onzin, niet iedereen begrijpt dit en vaak moet ik daar dan al heel hard om lachen.''

Lees meer