Waarom werken voor Jobhunting uitzending?

Behalve dat wij natuurlijk een toffe werkgever zijn die voor jou het uiterste uit de kan halen, blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU heeft gepubliceerd ook dat werken voor een uitzendbureau nog steeds populair is. En dat is goed nieuws!

De meeste mensen verkiezen een vaste baan boven een baan via het uitzendbureau. Zekerheid boven alles, want de huur of de hypotheek moet toch betaald worden natuurlijk. Maar, werken via een uitzendbureau is zo gek nog niet. Het kan je veel bieden, zeker wanneer je nog niet zo goed weet wat je wilt doen. We hebben wat voordelen van uitzendwerk voor je op een rijtje gezet:

– Je kunt snel starten met je nieuwe baan, want de procedure bij solliciteren via een uitzendbureau is vaak veel korter.
– Je bent in dienst bij het uitzendbureau en loopt hiermee weinig risico op financiële onzekerheid. Houdt een project op, of bevalt het werk je niet? Wij schakelen snel en kunnen je doorplaatsen en een nieuwe baan voor je regelen.  
– Je krijgt de kans om meerdere bedrijven te leren kennen.
– Je kunt via een uitzendbureau gemakkelijk eerst even ‘proeven’ van een baan, om snel een switch te maken als het je niet bevalt. Zo kun je op je gemak ontdekken wat jouw droombaan is.
– Het salaris van een uitzendkracht is gelijk aan het salaris van een vergelijkbare functie in loondienst bij het bedrijf waar je werkt.
– En wist je al dat je na een uitzendperiode geen proeftijd meer hebt, als je een contract van het bedrijf krijgt aangeboden? Dat scheelt je weer even peentjes zweten.

We hebben ook nog drie cijfers die aangeven hoe Nederland er zonder uitzendwerk voor zou staan:

– Zonder uitzendwerk zouden er 34.000 mensen extra zonder werk zitten (9% van alle uitzendkrachten).
– De uitkeringslasten zouden € 206 miljoen hoger liggen.
– Het nationaal inkomen in Nederland zou circa 1,7 miljard lager zijn.

Daarnaast begeleiden wij jou van begin tot einde tijdens de sollicitatie, lossen wij onduidelijkheden of problemen voor je op en kun je zonder zorgen aan de slag. Twijfel jij nog over je baan of over werken voor een uitzendbureau? Probeer het eens, er zijn mensen die zweren bij uitzendwerk, ze willen niet anders meer!

Meer blogposts

Meet the Vakkers - Boris

''Mij motiveert denk ik vooral de successen als je op werkgebied kijkt, dus de successen die we met het team behalen. Dat we steeds meer, meer, meer willen en dat het uiteindelijk ook lukt.''

Lees meer

Hi werkgever! Check waarom jij wil samenwerken met Jobhunting

Het vinden van geschikt personeel voor je bedrijf kan lastig zijn. Daarbij is de werving en selectie van nieuw personeel een tijdsintensief proces. Jobhunting kan deze taak van je overnemen. Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke voordelen samenwerken met Jobhunting voor jou kan opleveren!

Lees meer